Bangkirai vlonderplanken

Bangkirai is een zeer bekende houtsoort uit Zuidoost Azië.  Daarentegen ons Bangkirai, het echte en kwalitatief zeer hoogwaardige hout is afkomstig uit de bossen van Indonesië. Bangkirai is van nature zeer duurzaam en slijtvast. Wij bieden een breed assortiment van producten vervaardigd uit Bangkirai zoals terrasplanken, schuttingplanken, rabatdelen, palen, onderregels, tuinschermen en hekken.

Een aanzienlijk deel van ons Bangkirai is afkomstig uit een FSC®-gecertificeerd bos in het noordoosten van het eiland Kalimantan. Het hout wordt op het eiland Java gecontroleerd, gezaagd, gedroogd en verwerkt volgens de hoge kwaliteitseisen van FelixWood.

Deze duurzame houtsoort heeft de perfecte eigenschappen voor gebruik buitenshuis en zeker voor terrasplanken. Het is compact en goed bestand tegen intensief gebruik, zonder deuken en krassen. Ons Bangkirai wordt vóór het schaven kunstmatig gedroogd om de stabiliteit te optimaliseren. Het product heeft daardoor een betere kwaliteit en het beperkt vervormingen zoveel mogelijk.

Bangkirai heeft afhankelijk van de groeilocatie in het bos, een breed pallet aan kleuren met verschillende tinten, variërend van geel tot roze-bruin. Het hout kan soms “pinholes” bevatten ter grootte van een speldenknop. Deze eigenschap veroorzaakt door insecten, is nauwelijks zichtbaar en hoort bij de houtsoort Bangkirai. Pinholes hebben geen effect op de kwaliteit en zoals vaak ten onrechte wordt gedacht, breiden deze niet uit.

Prijsindicatie: Vanaf €67,- per m2 inclusief btw.        

Vrijblijvende offerte aanvragen

ADRES

Eden BV
Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden

Telefoon: 0488-44 28 76
E-mail: info@edenbv.nl

NEEM CONTACT MET ONS OP