Afrikulu vlonderplanken

Afrikulu is een West-Afrikaanse houtsoorten het komt voornamelijk uit Congo. Het is een zeer duurzame hardhoutsoort met een rood tot roodbruine kleur wat best bijzonder is. Daarnaast heeft het hout donkere aderen en een bijna zijdeachtige glans. Door de invloed van het zonlicht vergrijzen de planken heel fraai.  Het materiaal wordt graag gebruikt voor vloeren, zowel binnen als buiten. Terrasplanken van Afrikulu zijn door de stabiele natuur van het hout zeer geschikt voor montage met clips maar ook zonder clips.

Afrikulu is een hele duurzame hardhoutsoort met duurzaamheidsklasse 1. Een vlonderterras van Afrikulu kan dus wel 25 jaar of langer blijven liggen, zeker als deze goed geventileerd en onderhouden is.

Afrikulu is zwaar en hard, maar wel goed te bewerken. Dit maakt het heel geschikt voor een stevige vlonder of terras. Door de dichtheid van het hout nemen vlonderplanken van Afrikulu weinig vocht op. Hierdoor worden de planken minder glad en zijn ze zeer stabiel. Dit maakt Afrikulu terrasplanken zeer geschikt voor blinde montage. Voor montage met clips is een houtsoort met vrijwel geen werking namelijk een must. Daarnaast is deze harde houtsoort zeer slijtvast, zodat uw buitenvloer ook lang mooi blijft.

Prijsindicatie: Vanaf €66,- per m2 inclusief btw.

Vrijblijvende offerte aanvragen

ADRES

Eden BV
Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden

Telefoon: 0488-44 28 76
E-mail: info@edenbv.nl

NEEM CONTACT MET ONS OP